De Leidende Man

Krachtig en aandachtig

 

 

 

 

De leidende man

Krachtig en aandachtig

 

Mooie man,

 

Wil jij:

 • Met zin en plezier aan je dag beginnen?
 • Gefocused en in verbinding aan je doelen werken?
 • Lekker in je lijf zitten, de juiste mensen om je heen en een bloeiende relatie?

HEB JE GEBREK AAN:

 • weten waar je het voor doet
 • energie, zin en een fit lijf
 • richting, een doel en financiële overvloed
 • verbinding, vriendschappen, een bloeiende relatie en een bloeiend seksleven?

DENK ER EENS OVER NA:

Heb jij al grip op AL de onderdelen van je leven? Inclusief je werk, carrière, financiën en gezin, je vriendschappen en relatie, je fitheid, zin en gezondheid?

Loopt je leven op rolletjes? Is alles dat geregeld kan worden ook gegoten in handige systemen en georganiseerd?

Ben jij de leider in jouw leven, jouw gezin, jouw relatie en jouw geluk?

Valt er hier en daar nog wat te tweaken, of lukt er iets steeds maar niet echt, of dreigt alles mis te gaan?

Wil jij eindelijk écht veranderen wat je weet dat er beter kan en jij eigenlijk echt beter wil? Stappen zetten uit niet werkende patronen, uit pijn, stress, conflict en belemmerende cirkeltjes?

Dus:

 1. Wil jij je leven naar een hoog plan leiden?
 2. Wil jij zelf kiezen en je omgeving leiden en verantwoordelijkheid nemen?

Confrontatie met elkaar

We gaan een jaar lang met elkaar de confrontatie aan, krachtig en aandachtig.

Een intensieve reis via niet weten, spanning, onrust, frustratie, soms zelfs boosheid, schuld, schaamte… naar de rauwe echtheid van onmacht, pijn, verdriet, weglopen, toch weer voelen, naar verantwoordelijk zijn, ruimte innemen, richting kiezen, gevoelig zijn, zin, plezier, humor en krachtig stap voor stap doen wat je te doen en zin in hebt.

Iedere keer als wij als mannen bij elkaar komen, zien we dat dat het lekker werkt, dat het alive maakt. Dat we er energie van krijgen en zin en focus om dingen onder ogen te zien, te voelen wat niet klopt, pijn als een krijger te nemen en dingen anders te doen, zodat ons leven zinvol en gelukkig is, leiding nemend met kracht en aandacht en een open voelend hart. Door samen te komen inspireren we onszelf en elkaar om gezond, duidelijk, stevig, liefdevol en helder onze gezinnen, relaties en werksituaties te leiden.

Wil jij dit ook?

Kom naar deze krachtige aandachtige dag op 16 december. Je komt erachter wat jouw realistische en wildste doelen zijn. En wat de, door jou naar de vergetelheid gedrukte, niet voor mogelijk gehouden natste dromen zijn. Ook ga je vanaf nu je belangrijkste obstakel opruimen, omdat deze onherroepelijk in beeld komt.

Op deze dag krijg je tools om je doelen te verhelderen en om de kern obstakels te ontdekken. Je krijgt scherpte en inzichten waar je al veel mee kan. Het is een dag met accountability, respect, aandacht, uitdaging, veiligheid, confrontatie, compassie en lol. We wijzen elkaar op onze krachten en op wat we aan te kijken hebben voor een optimaal leven. We zijn getuigen van elkaar. We moeten het zelf doen, maar niet in je uppie. Zo bekrachtigen wij elkaar en stellen we doelen en maken we afspraken.

We spreken onze doelen en obstakels uit naar elkaar en deze eerste dag schrijf je je doel en je grootste obstakel (om op te ruimen ;)) op in een contract, dat je die dag ondertekent. Dit is een stevig commitment voor groei. Het helpt ons elkaar aan te spreken en zelf op onze ingeslagen weg te blijven.

Want we weten… we weten… dat we ons anders stiekem vaak toch weer kunnen laten afleiden, door onze comfortzone, weg van lastigere gevoelens. De afleiding van ons gevoel door verslavingen als social media, eten, denken over wat anderen vinden, wat anderen willen, is verleidelijk, maar niet helpend. Door op die manier bezig zijn met onze relaties, het moeten, het zorgen, het presteren, iets bereiken voor een ander, lief doen, helpen, gezellig knus met haar zijn, krijgen we geen vrede in ons lichaam en geen peace of mind.

Wel van onze projecten uitvoeren, met zin en lol!

Dat is niet hetzelfde als het altijd maar af moeten hebben! Genieten van rust en simpelweg zijn is een vrouwelijke kwaliteit en dat kunnen en mogen we ook leren. Mannen zijn juist graag onderweg, steeds opnieuw onderweg, avontuur (ook met vrouwen) bouwen, maken om het maken zelf. Het bouwen om het bouwen is mannelijk. We gaan niet meer bouwen om er pas van te gaan genieten als het af is. We genieten van het bouwen en van daarmee rusten. Dat is key! We zijn gewend geraakt ons gevoel te onderdrukken. Voelen wat er te voelen valt in onszelf, in ons lijf, terwijl we bezig en onderweg zijn, is de mannelijke weg. En natuurlijk kunnen we nu ook gaan leren om meer en meer bij elkaar te rusten en successen en geleerde lessen samen te vieren. 

Man wow, wat hebben we in de vorige trajecten met mannen onszelf en elkaar aangekeken! Daar zit zoveel kracht, heling, vriendschap, liefde en focus in!

Dit is gaaf. Er zijn inmiddels veel mannen die fucking veel geleerd hebben, doorgewerkt, gegroeid, stappen gezet, winst gemaakt, zichzelf herontdekt. Man echt. Respect!

En ook voor hen houdt het hier niet op. 

Deze groepen zijn samen doorgegaan in een intensief broederschap om elkaar te zien, getuige te zijn, elkaar stimuleren in de stappen naar een volledig vervuld en zinvol leven steeds te blijven zetten. We komen dus nog regelmatig bij elkaar. Na zo’n eerste intensieve jaar, blijven bijna alle mannen actief meedoen in onze broederschap en blijven ze de landelijke trainingsdagen volgen.

Wil jij dit ook?

Onderdeel zijn van een groep krachtige aandachtige mannen? Elkaar motiveren om jouw stappen te blijven zetten, krachtig trouw aan jou en je doelen. Vrienden voor het leven. Om elkaar te voeden met avontuur, compassie en confrontatie, met kennis, tools, oefeningen. 

Wat gaan we nou écht doen?

 • Elkaar motiveren om krachtig trouw aan jou en je richting te blijven en ALLES dat daarvoor nodig is.
 • We komen 13 x bij elkaar.


We gebruiken:

 • Theorie, modellen, voorbeelden, onderzoek, afspraken, schrijfopdrachten, individuele en groepsoefeningen.
 • Accountablility, compassie en confrontatie.
 • Online community tool waar je modellen, theorie, oefeningen kunt inzien en met elkaar in contact bent
 • Online meetings tussendoor

De waarde is onschatbaar. Je haalt hier enorm veel uit!

Normaal vragen we voor een dagworkshop minimaal €250,-

Omdat we grote passie voor dit werk hebben en we jou een kleine drempel willen geven om gewoon mee te doen, zodat je het kan ervaren, want dan pas weet je het zeker, hebben we de prijs een no-brainer gemaakt.

Wij gunnen het dat dit werk iedere man en jou bereikt en dat je komt omdat je denkt: Nothing to lose en dat je mindblown, in krachtige verbinding aan het einde van de dag weer je dag vervolgd, in actie en met zin in meer!

Dit werk is waardevol, jouw wereld verandert, waardoor de wereld verandert, waardoor onze wereld verandert. Dit werk wacht op meer mannen. En jij wachtte hier op, zonder dat je het misschien wist.

Deze dag met alle tools, inzichten en directe groei kost jou:

nu slechts: €47,

Inclusief broederschap, contract, afspraken, plan!

Wanneer?
16 dec van 9-15 uur is daar de eerste bijeenkomst voor.

Er heeft zich al een mooie groep mannen aangemeld. Er zijn nog een paar plekken.
Geen geintje: wees er snel bij!

Meld je aan door mij een email te sturen:
bastiaan@therapievoormannen.com

Je maakt kennis met de visie van dit programma: De Leidende Man. Als je 16 december meedoet heb je kans op een plek in deze jaartraining.

Heb je nog vragen, boek dan even een online intake.

De inhoud

De Leidende Man:

Je krijgt inzichten door de oefeningen en de uitwisseling met elkaar. Doel is meer kanten en delen van jezelf bewust te maken, nare dingen te ontmantelen, kwaliteiten te integreren en te fuseren voor energiewinst, kracht, ontspanning en plezier. 

We zijn nieuwsgierig naar je struggles en wat je al geprobeerd hebt en jouw waardevolle inzichten en we reiken je tools aan. We hebben zin om met veel compassie, liefde, confrontatie, lol en humor elkaar verder te brengen.

Mannen hebben soms dezelfde en vaak specifiek andere uitdagingen dan vrouwen. Dat vraagt om een specifieke aanpak.

Als mannen met alleen mannen samenkomen met de intentie om er gevoed en beter weer vandaan te gaan, ontstaat er langzaam iets magisch. Er ontstaat een prettige rust, een veilige plek, competitie valt weg. Als mannen met alleen mannen zijn dan is er geen moeder zoon dynamiek, er is geen onderstroom van een seksuele agenda, er is geen polariteit, competitie valt weg. Met mannen die naar zichzelf willen kijken en zich verder willen ontwikkelen ontstaat er rust en ruimte om onszelf waar te nemen in de heldere rustige spiegel van de broederschap. Ruimte om te ervaren waar we uit balans zijn en waar we iets te ontwikkelen hebben om met meer gemak te doen wat we te doen hebben.

We kunnen ons vanuit deze gelijkwaardige rust laten inspireren en anderen inspireren om nog meer trouw te zijn aan onszelf, aan onze verlangens, aan onze waarden, aan onze kracht. We kunnen veilig onze kracht meten, zonder goed of fout of oordelen als zwak, of macho, maar alle kwaliteiten erkennen en eren van iedere man, omdat we ons veilig en welkom weten.

Binnen de broederschap hebben we al de verbinding die we als mens nodig hebben. Daar kunnen we steeds meer op gaan vertrouwen. Dat de andere mannen ons steunen: in gevoeligheid en in confrontatie, om zo steeds duidelijker en krachtiger ons eigen pad te volgen in het leven.

Als we die basis behoefte aan verbinding met onze vrienden en op misschien zelfs op een diepe laag in de broederschap creëren en vinden, dan hoeven we dat nergens meer te missen, te halen. We zijn sociale dieren. Dat sociale dienen we te vervullen op een wezenlijk niveau. Als we ons verbinden met onze broeders, kunnen we ons als een instrument afstemmen op mannelijkheid. Zo vervuld zijn en in verbinding met onze mannen, dat geeft een zuiver contact met het vrouwelijke, zonder behoeftigheid. We hebben immers al deze noodzaak om gezien en gehoord te worden en ons verbonden te voelen vervuld.

We werken met de inspiratie die we elkaar geven en aan de veilige thuishaven in onszelf weten te vinden. Dat is wat onze vaders ons geven, of was wat onze vaders ons hadden kunnen geven: De oneindig veilige haven in onszelf ervaren. De veilige haven is onze eigen mannelijkheid. Het vertrouwen in broederschap en broederschap weten te vinden en te creëren is het beste alternatief voor een altijd aanwezige veiligheid van onze vaders. Dat vertrouwen versterken is essentieel. Ons veilig voelen, te leren te weten dat er altijd mannen zullen zijn, met wie we ons kunnen verbinden. De wetenschap dat veilige verbinding (vader) er altijd is. Al zijn deze anderen er misschien niet altijd werkelijk, letterlijk, specifiek en fysiek, het gaat er om dat we in onszelf weten dat we altijd weer zullen kunnen verbinden met andere mannen, zonder needyness, zonder dat er iets uit voort moet komen, zonder voortplantingsnoodzaak, maar zuiver en alleen voor de noodzaak voor ontspannen verbinding.

 

 • Verbinding
 • Inspiratie
 • Kracht
 • Gevoeligheid
 • Aandacht
 • Presence
 • Confrontatie
 • Verantwoordelijkheid
 • Ontwikkeling
 • Accountability
 • Liefde

Wie ben ik?

Bastiaan Serlé is integratief therapeut, counselor en coach, zijn bedrijf is Therapie voor Mannen.

Opgegroeid met een introverte vader die altijd aan het werk was en tussen een moeder die klaagde over mannen en 2 zussen en 2 vele jaren oudere broers, heb ik pas veel later tastend in het duister mezelf gedwongen mannen dichterbij te laten komen en te vertrouwen. Ik volgde vele trainingen en opleidingen over emotioneel lichaamswerk, TA, NLP, energethische therapie, creatieve therapie en volgde de opleiding tot Integratief Psychotherapeut. Sinds 2006 ben ik professioneel bezig met trainen, coachen en counselen. Ik verdiep me in de man en zijn uitdagingen, biologie en kansen. Ik volgde de afgelopen 20 jaar verschillende opleidingen en trainingen over therapie, bewustwording, vaderschap en persoonlijk leiderschap. Mezelf en andere mannen naar ontspanning, plezier, zin, verbinding en vrede helpen is mijn grote passie.

Groei voor mannen

Door: Therapie voor Mannen
Wanneer: Start 16 dec 2023 9:00 – 14.00 uur.
Aanmelden: bastiaan@therapievoormannen.com